Darbinis virtuvės trikampis, kas tai yra?

Ketvirtadienis, 16 gruodžio 2021

Terminą „darbinis virtuvės trikampis“ žino ne kiekvienas, tačiau jis svarbus visiems, kurie planuoja arba dar tik planuos savo virtuvės erdvę bei baldų išsidėstymą. Praktinis šio termino pritaikymas padės išvengti galimų ergonomikos klaidų bei leis turėti patogią ir tikslingą darbo erdvę virtuvėje. Virtuvių pavyzdžiais ir patarimais dalinasi interjero dizainerė Genovaitė Lunskienė.

Ergoniminis virtuvės trikampis apiima tris dalykus: šaldytuvą, kaitlentę ir plautuvę. Gerai suprojektuotas darbinis virtuvės trikampis turi ne tik jungti šias tris zonas, bet jos turi būti išdėstytos efektyviais atstumais viena nuo kitos.

3D vizualizacija  „L formos virtuvė su sala“

Jei atstumas bus per didelis, jūs praleisite nemažai laiko veltui vaikščiodami. Na, o jeigu atstumas per mažas - jausitės suvaržyti, tai irgi bus nepatogu.
Svarbu žinoti:

  • Virtuvės trikampio viršūnėse turi atsidurti šaldytuvas, kaitlentė ir plautuvė;
  • Optimalūs atstumai tarp trikampio viršūnių 1,2-3 m;
  • Trikampio kraštinių ilgis turėtų būti min. 3,5 m - maks. 8 m

Trikampio zonoje judėjimui neturi trukdyti jokios kliūtys (kėdės ir pan.) ir joje neturėtų vykti namų gyventojų judėjimas į kitas patalpas.

3D vizualizacija  „L formos virtuvė su sala“

Daugiau patarimų apie interjerą galite rasti:

Instagram: g.l._interjero_dizainas

Facebook: G.L.interjerodizainas